Test Automation Engineer till Ortelius

Vill du jobba med en världsunik mjukvaruplattform för tillvaratagande av kunskap? Vill du tillhöra ett team där du omges av engagerade kollegor? Vill du ha en lyhörd chef som förespråkar tillit? I så fall är detta något för dig. Var med och utveckla mjukvaran som används av några av världens största varumärken. Ortelius levererar inte bara en produkt till kunderna, de förändrar deras sätt att verka ur ett strategiskt perspektiv och det är Ortelius fasta övertygelse att detta nu unika sätt att beskriva verksamheter kommer att bli standard i framtiden. Bli en del av Ortelius team så att de kan utvecklas med hjälp av dina idéer och du kan utvecklas med hjälp av deras.

Vem är Ortelius?

Ortelius är en blandning av ett expert- och produktföretag där kreativiteten flödar, ett bolag som förstår innebörden av att skapa en öppen miljö och gemenskap bland sina medarbetare – att arbeta som ett team.

”Redan ifrån start blev jag uppmuntrad att dela med mig av mina idéer och jag blev direkt en naturlig del av gruppen. Vi har en platt organisation och det är väldigt lätt att bli inspirerad, tänka i nya banor och föra fram koncept och idéer. Här finns en tydlig öppenhet, alla tar sig tid för varandra och det råder en genomgående positiv inställning.” Måns Mårtensson, Software Usage Communicator, om kulturen på Ortelius.

Produkten som satte Ortelius på kartan är den prisvinnande mjukvaruplattformen inorigo. Inorigo är nästa generations kunskapsteknik och Ortelius kallar den för en Corporate Brain. Det är den första och än så länge enda enterprise-plattform som kan omvandla en hel organisations immateriella tillgångar till en gemensam digital kunskapsbas.

”I have looked all over, but I cannot find a peer to Ortelius anywhere. What we do is truly unique, and in the near future I believe people will say… why didn’t someone come up with this earlier?” Säger Henrik Olofsson – medarbetare på Ortelius.

Framgången för Ortelius är påtaglig med ett flertal globalt verksamma och branschledande kunder. Det finns en stor tillväxtpotential i USA och som ett led i Ortelius ambition att bli ett globalt företag, är produktkvalitet och skalbarhet avgörande. För att säkerställa plattformens kvalitet, samt öka agiliteten i utvecklingen förstärker de nu deras utvecklingsteam i Malmö med en kollega som utvecklar automattester, automatiserar driftsättning och sätter upp och kontinuerligt jobbar med miljötester.

Utvecklingsteamet leds av Tove Nilstun med en ledarskapsstil som grundas i god kommunikation, tillit till varandra, villighet att växa och utvecklas och en tydlig uppmuntran att våga pröva nya saker och tänka utanför ramarna. Tove beskrivs av sina kollegor som omtänksam, tydlig och inkluderande – en chef som lyssnar.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Ortelius.

Arbetsbeskrivning

Som Ortelius Test Automation Engineer kommer du att jobba nära utvecklings-, test- och IT-funktionerna och spela en viktig roll i framtagandet av nästa generation av Inorigo. Det är stort fokus på nyutveckling och därför har du i rollen stora möjligheter att komma med egna idéer, både hur du vill bedriva ditt arbete men även kring kvalitetssäkring i stort. Din kreativitet och ditt kvalitetsfokus blir viktigt för vidareutvecklingen av Inorigo.

Tjänsten är delad i två delar, testautomation och devOps, där följande arbetsuppgifter ingår:

 

Testautomation (primärt fokus)

 • Vidareutveckla Javabaserade automattestramverk.
 • Skriva, köra och dokumentera automattester som testar mjukvarans funktioner och prestanda, men även miljö-faktorer som tex. web server-konfiguration.
 • Skapa scripts för att ladda in data i testinstanser.
 • Utveckla automations- och implementations-komponenter med hjälp av t.ex. Ruby, Bash och Powershell.

DevOps

 • Sätta upp automatiserad driftsättning.
 • Implementera plattforssviten i en kontrollerad och versionshanterad servermiljö lokalt, eller i molnet.
 • Skapa automatiserade installationsmallar för MSSQL, samt paket som möjliggör automatuppgraderingar på multipla databaser, på servern eller i molnet
 • Skapa anpassad övervakning och integrerade monitoreringsmetoder i implementationsprocessen för att utveckla självläkande lösningar.

Vi söker dig som

 • Du bör ha minst tre års erfarenhet av att ha arbetat som fullstack-utvecklare med tonvikt på back-end och / eller testautomation, gärna med Java och SQL som huvudspråk.
 • Du är bekväm med att arbeta med JavaScript och Web Services och du kanske rent av har erfarenhet av att ha arbetat med Maven, Ruby, Power Shell, Python, Docker eller liknande.
  I din ansökan får du gärna förtydliga vad du har för erfarenhet som du ser som extra relevant.
 • Du är obehindrad i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Som person är du någon som känns igen av att vara noggrann och ha en stark drivkraft. Du är även utforskande och gillar att jobba i team. Det är viktigt att du har en öppenhet och ödmjukhet inför att lära dig nytt, samtidigt som du är taggad på att få bidra med dina befintliga kompetenser. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och har en lösningsinriktad personlighet och ger dig inte i första taget. Sist men inte minst så trivs du i en miljö där du får chans att påverka med ditt arbete och med dina idéer.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Malmö, 2 min promenad ifrån Triangelns station!
 • Arbetstid: Kontorstider med flexibilitet.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vårt önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work (https://jobs.academicwork.se/annons/test-automation-engineer-till-ortelius/15014455). Har du några specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera in länken till annonsen i ditt mail.

Träffa några medarbetare på Ortelius och hör deras berättelser om hur det är att arbeta på företaget, ortelius.com/career.